Közvetlen Balatonparti telekre terveztem ezt a környezetbe illeszkedő, magastetővel tervezett épületet. A család elképzelése szerint 2 db különálló telek megvásárlása után szeretné ezen a csodálatos adottságú telken megvalósítani régi álmát, azaz, hogy aktív éveikben nyaralóként, majd nyugdíjas éveikben állandó lakóházként szolgáljon.

Az épület előtt egy hatalmas fedett-nyitott gépkocsi beállót terveztünk. A balatoni kapcsolatot a hátsókertben elhelyezkedő balatonpart felé nyitott teraszok és hatalmas tetőteraszok biztosítják.

Az épület homlokzatán travertin terméskő burkolatot alkalmaztunk. A balatoni panoráma akadálytalan feltárása érdekében víztiszta üveg korlátot terveztünk.

A család igényei szerint a földszinten kapott helyet a szülői háló és a hozzá tartozó fürdőszoba, valamint az amerikai-konyhás nappali. A bejárat közvetlen közelében lett elhelyezve egy modern vonalvezetésű, egyeneskarú lépcső, üvegkorláttal. Az emeleten 4 db gyerekszoba található, hozzájuk tartozó fürdővel és gardróbbal.

A családi ház hagyományos téglafalas szerkezettel és monolit vasbeton födémmel tervezett.

A tetőt úgy tájoltuk, hogy ideális legyen nagy mennyiségű napelem elhelyezésére. A fűtési rendszert levegő-vizes hőszivattyú adja, padlófűtéssel és mennyezet hűtéssel-fűtéssel.

Építész:
Tóth Tamás
Típus:
Családi Ház
Stílus:
Klasszikus-modern
Dátum:
2022
[ m2]
Hasznos Alapterület
[ ]
Szobák száma
[ ]
Fürdőszobák száma
[ ]
Szintek száma
[ Modern Tervezés ]

További Munkáim