Dunához közeli telekre, még kialakulóban lévő környezetbe terveztük ezt a magastetős házat. Az épület tervezését nehezítette, hogy a korábbi árvízvédelmi előírások miatt a környező telkek egy része 1 m-es feltöltést kaptak, így azok a mi telkünk fölé emelkednek. Ezt úgy oldottuk meg, hogy a magasabban és a mélyebben fekvő telkek közé helyeztük félúton a padlószintet.

Az épület tömegalakításában a nyeregtetős lakórész és a lapostetős garázs kontrasztja dominál.

A földszinten található garázs, amerikai-konyhás nappali, szülői háló saját fürdőszobával, mosókonyha/gépészet és vendég wc, az emeleten pedig a gyerekek birodalma, saját fürdővel.

Az amerikai konyhás nappali nagy üvegfallal nyit az udvar felé. A konyha és a nappali rész közé került be az egyeneskarú, üvegkorlátos lépcső mely az emeleten található gyerekszobákhoz vezet.

Az épület homlokzatán időjárásálló telített falécek találhatóak, a párkány alatti rész vakolt felülettel ellátott. A bejárat fölé nyúlik egy lapostetős előtető. A magastető téglány formájú cseréppel fedett. A tetőt úgy tájoltuk, hogy ideális legyen nagy mennyiségű napelem elhelyezésére. A fűtési rendszert levegő-vizes hőszivattyú adja, padlófűtéssel és mennyezet hűtéssel-fűtéssel.

Építész:
Tóth Tamás
Típus:
Családi ház
Stílus:
Modern
Dátum:
2023
[ m2]
Hasznos Alapterület
[ ]
Szobák száma
[ ]
Fürdőszobák száma
[ ]
Szintek száma
[ Modern Tervezés ]

További Munkáim