A modern építészet egyik alapvető jellemzőjének, a környezethez való szerves kapcsolódásnak tökéletes példája ez a festői, dimbes-dombos környezetbe épült minimalista stílusú, lapostetős családi ház.

Izgalmas kihívást jelentett a tervezés során a domboldalban elhelyezkedő telek sajátossága, az, hogy a hátsókert irányába erőteljesen lejt. Ezáltal a 812 m2-es egyedi teleknek csupán 15%-a beépíthető, melyet maximálisan kihasználtunk, az épületet belesimítottuk a teleklejtésbe. Ennek következtében a különleges ingatlan az utca szintjéről egyszintes, a kert felől kétszintes épület megjelenését adja.

Az utcaszinten lépünk be a különleges lakóházba, ahol a külön-külön saját fürdőszobával és gardróbbal rendelkező szobák kerültek elhelyezésre. Innen egy izgalmas galéria lépcsőn jutunk le a nappali térbe, amely a telek lejtésének köszönhetően közvetlenül csatlakozik a kert szintjéhez. Az 51 m2-es amerikai konyhás nappali és az úszómedencével rendelkező,  82 m2-es terasz direkt kapcsolatát nagy tolóajtók biztosítják, melyeknek köszönhetően fényárban úszik a lakótér.

A családi ház speciális könnyűszerkezetes épület, CLT technológiával készült. “A jövő építőanyagaként” is emlegetett nagytáblás, rétegragasztott faanyagból épült.

Építész:
Tóth Tamás
Típus:
Családi Ház
Stílus:
Minimalista
Dátum:
2021
[ m2]
Hasznos Alapterület
[ +3]
Szobák száma
[ +1]
Fürdőszobák száma
[ ]
Szintek száma
[ Modern Tervezés ]

További Munkáim